BALIKESİR / KARESİ - Şamlı Şehit Mustafa Adışen İlkokulu

Nis

"Bugün, Türk Milleti'nin egemenliğini ilân ettiği, demokrasinin ve özgürlüğün temelinin atıldığı büyük bir günü kutluyoruz.“Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun…”

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Mart Ayı  Projemiz,MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ

Mrt

Kitapsız büyüyen çocuk, susuz yetişen fidana benzer.

Mrt

'Dilimizin Zenginlikleri'projesi kapsamında sınıflarımız gündelik hayatta sık sık kullandığımız anlamı güçlendiren atasözlerimizi ve deyimlerimizi resimleyerek boyayarak öğrendiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.

Mrt

'İyilik İçin Harca'isimli toplum hizmeti etkinliğimize gösterilen  yoğun ilgi için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gezgin Çocuk Tiyatrosu tarafından 'Bizim Gezegen:Sıfır Atık Şehir Balıkesir'isimli çocuk tiyatrosu izlendi.Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Çocukların akülü araçlar kullanarak hem eğlenip hem de öğrenmesi hedeflenen parkın içerisinde; afet acil durum binası, itfaiye binası, hastane, okul, market, kafeterya, ücretli otoban girişi, trafik işaretleri, tren ve otobüs marketlerinin yer aldığı minyatür bir şehir oluşturulan çocuk trafik eğitim parkına ilkokul öğrencilerimizle birlikte ziyarette bulunduk.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

İlkokulumuzun en minikleri, çalışkan arılarımız 1. sınıf öğrencilerimiz okuyup yazmanın heyecanını ve sevincini “Okuma Bayramı” etkinliğimizde öğretmenleriyle paylaştılar.

Ock

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

Ock

Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Karesi Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında okulumuz öğrencilerine akıl ve zeka oyunları eğitimi verilmiştir.Kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimiz okullararası voleybol yıldız erkekler kategorisinde Balıkesir il birincisi olmuştur.Beden eğitimi öğretmenimiz Adem ÇELİKER'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.İl dışında Balıkesir'i temsil edecek öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

Ara

Yerli Tüketimin Artmasının Amaç Olduğu,tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanımının öneminin vurgulandığı bu haftada okulumuzu ziyaret eden Karesi Belediye Başkanımız Sayın Dinçer ORKAN'a  ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami GÜNNÜ'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

1929 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Yerli Malı Haftası yerli üretim bilincini aşılayan bir hafta olduğu için tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da kutlandı.

Ara

Öğretmenler Günü Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, başöğretmen olduğu günün yurt çapında kutlanmasına karar verilmesiyle ortaya çıkmıştır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.